India Benefietconcert 35 jaar De Klomp

Café De Klomp in Etten-Leur bestaat 35 jaar! En natuurlijk moet dat gevierd worden! Jac van Dongen en zijn team van medewerkers doen dat met een groots benefiet concert ten bate van het India project op zaterdag 24 juni in Studio76... Lees verder

Café De Klomp in Etten-Leur bestaat 35 jaar! En natuurlijk moet dat gevierd worden! Jac van Dongen en zijn team van medewerkers doen dat met een groots benefiet concert ten bate van het De Klomp-India project op zaterdag 24 juni in Studio76. 

De optredende artiesten zijn: De Zwartjannen, Malo Malo, Peter den Exter & Royals feat. Roger van Meer, Bollebakker & Wijnen en Down to Eleven. Na afloop is er een afterparty met DJ.

Voorverkoop bij De Klomp, bij de Primera winkel in het overdekte winkelcentrum en het Toeristisch Informatiepunt / Van Gogh Shop (Markt4).

Voorverkoop:  €17,50
Aan de deur bij Studio76 op 24 juni: €20,-
Bij binnenkomst voor iedereen die een kaart gekocht heeft: 3 consumptiebonnen gratis i.v.m. 35-jarig jubileum. 

Mac van Dongen bracht in oktober 2003 voor het eerst een bezoek aan Reva, in Midden India. Hij werd toen meteen gegrepen door de erbarmelijke toestand. Hij zag vooral mensen die hulp nodig hebben op het gebied van onderwijs en vooral medische hulp.

Geld inzamelen;
Met dit gegeven is Jac terug gegaan naar Etten-Leur om vervolgens hiervoor geld in te gaan zamelen, samen met de gemeenschap. In het begin nog geholpen door de Wilde Ganzen, maar inmiddels omgezet naar een zelfstandig project. De afgelopen jaren is er al zo’n 90.000 euro opgehaald, deze gelden zijn bijeengebracht door de mensen uit Etten-Leur. Van dit opgehaalde geld is  o.a. een ziekenhuis gerealiseerd, een ambulance gekocht en is er scholing rondom medische zorg.

Op dit moment zijn er mensen bezig een plan op te zetten om preventief infectieziekten en malaria tegen te kunnen gaan. Om dit financieel te kunnen ondersteunen wil Jac graag zijn 35-jarige jubileum van Café de Klomp gebruiken om geld in te zamelen in de vorm van een benefietconcert.

'Er missen nu nog wel een aantal dingen. Schoon drinkwater, ontsmetting van huizen, muggennetten, medicijnen, gerichtere bloedtesten en beter laboratoriumonderzoek zijn essentieel om afschuwelijke infectieziekten en malaria daar te kunnen bestrijden. Met het geld dat met het benefiet wordt opgehaald, kunnen ze daar mee aan de slag.'

Benefietconcert
In 2015 was er het eerste benefietconcert in Studio76. Er werd toen ongeveer 10.000 euro ingezameld. Van dit geld kon de ambulance gekocht worden. Op zaterdag 24 juni volgt er het volgende  benefietconcert waaraan diversen Etten-Leurse bands vrijblijvend hun bijdrage aan gaan leveren. Ook zal er deze avond geld ingezameld worden voor het goede doel en wordt er ook nog even stil gestaan bij het 35-jarig bestaan van Café De Klomp. Mac is al 35 jaar het gezicht van De Klomp. 'Nooit had ik ooit kunnen vermoeden dat toen ik op maandag 21 juni 1982 begon
het zo lang mocht duren.'

"35 jaar - 8960 werkdagen - 89,400 uren"


Opbrengst kaartverkoop gaat in zijn geheel naar het India-project.