Expositie 'Blikvangers' van Fiep Westendorp

Nederlands drukkerijmuseum

Het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur houdt van 2 april tot en met 1 november de wisseltentoonstelling Blikvangers... Lees verder

Het Nederlands Drukkerij Museum in Etten-Leur houdt van 2 april tot en met 1 november de wisseltentoonstelling Blikvangers. De tentoonstelling toont boekomslagen, reclametekeningen en affiches van de bekende illustratrice Fiep Westendorp. 

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool, de boeken van onder andere Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Naast deze wisselexpo toont het museum een vast overzicht van prachtige oude drukmachines. Op een oppervlakte van 250 m2 staan 22 antieke drukpersen en 5 zetmachines. In de handzetterij en boekdrukkerij is het proces van de boekdrukkunst van begin tot eind te volgen.

De openingstijden van het Nederlands Drukkerij Museum:

Maandag gesloten
Dinsdag van 13:00 tot 16:30 uur
Woensdag van 13:00 tot 16:30 uur
Donderdag van 13:00 tot 16:30 uur
Vrijdag van 13:00 tot 16:30 uur
Zaterdag gesloten
Zondagsopeningen (zie de website)

Let op: het museum is extra geopend op 10-11 juni en 24-25 juni

Alle data