The Limehouse Jazzband in De Linde

De Linde (multifunctioneel wijkgebouw)

Op zondag 21 januari organiseert de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur alweer het eerste concert in het nieuwe jaar. Te gast is ditmaal het orkest The Limehouse Jazzband.... Lees verder

Op zondag 21 januari organiseert de Stichting Oude Stijl Jazz Etten-Leur alweer het eerste concert in het nieuwe jaar.

Te gast is ditmaal het orkest The Limehouse Jazzband. Het orkest komt oorspronkelijk uit Haarlem en werd opgericht in 1965. Zij hebben een enorme reputatie ontwikkeld in het spelen van de New Orleans muziek uit de jaren 1920-1932, de tijd van de Roaring Twenties.

In het Limehouse timbre, voornamelijk ondersteund door de rietensectie, herleeft de klank uit deze periode. Zij speelde onder andere op het Jazzfestival Breda, het North Sea Jazzfestival(2004) en het Ascona internationaal New Orleans Jazzfestival (2005). In mei 2017 waren zij ook te zien en te horen bij Classic Jazz op het Van Coothplein in Breda.

Bezetting:

Cornet: Hans Esman
Cornet: Fred Horn
Trombone: Piet Glas
Rieten/vocals: Henri Giebels
Saxen: Martin Pieters
Rieten: Jan Vervoort
Banjo: Wil van Schaik
Piano: Louis Houet
Tuba: Pieter Vos
Washboard/vocals: Rob Bakker

Graag ontmoet de Stichting weer een heleboel liefhebbers van deze muziekstijl in de gastvrije Linde.

Aanvang van het concert is 14:00 en de toegangsprijs bedraagt slechts 2,50 Euro. Iedereen is van harte welkom op deze gezellige ongedwongen middag oude stijl jazz, dus neem gerust familie, vrienden en kennissen mee.