Van Gogh Leeft-IKO-Tentoonstelling Van Gogh Kerk

Van Gogh Kerk

Van 8 t/m 19 mei exposeren cursisten van de Kunstacademie IKO in Hoogstraten in de Van Gogh Kerk Etten-Leur... Lees verder

Van 8 t/m 19 mei exposeren cursisten van de Kunstacademie IKO in Hoogstraten in de Van Gogh Kerk Etten-Leur.

In Etten-Leur liet Vincent van Gogh zich in 1881 voor het eerst registreren als kunstschilder en begon hij zich te bekwamen in het tekenen. In dat jaar verbleef Vincent bij zijn ouders in Etten waar zijn vader dominee was. Deze periode in zijn leven wordt in de Van Gogh Kerk verbeeld in kleurrijke thematische, informatiepanelen, een animatie en een film. Het verhaal gaat over thema's die Van Gogh ook in Zuid-Frankrijk trouw bleef, en zijn zoektocht naar zichzelf. Bovendien vinden er van tijd tot tijd exposities en lezingen plaats. Tijdens ‘Van Gogh Leeft’ is er werk te zien van cursisten van het IKO-Hoogstraten.

Het IKO, de stedelijke academie voor beeldende kunsten, kent verscheidene ateliers, zoals tekenkunst, grafiek, beeldhouwkunst, fotografie, schilderkust. Elke leeftijd kan hier terecht om zich in een bepaalde vorm van kunst te bekwamen. Cursisten werken aan hun techniek, maar het is ook van belang om een eigen kijk op kunst te ontwikkelen en op die manier een eigen stijl te vinden.

De schilderijen die in de Van Gogh Kerk worden tentoongesteld zijn allemaal afgeleid van een naakt van bekende schilders als Egon Schiele, Matisse, Modigliani, Rembrandt en Felicien Rops. Met dit origineel als uitgangspunt wordt dan in stappen toegewerkt naar een eigen interpretatie en een volledig nieuw werk. De uitkomsten zijn dan ook verrassend.

Expositie:
8 t/m 19 mei 2019
woensdag t/m zondag 13.30-17.00 uur
Van Gogh Kerk, Raadhuisplein 2, Etten-Leur (Entree via Markt 4)

Markt 4, 4875CE Etten-Leur

Alle data