Van Osch Museum houdt open dag

Tijdens de zogenoemde 'draaidagen' ben je in de unieke gelegenheid om het privé museum van Rien van Osch in Etten Leur te bezoeken. Er is dan een open dag voor alle geïnteresseerden... Lees verder

Tijdens de zogenoemde 'draaidagen' ben je in de unieke gelegenheid om het privé museum van Rien van Osch in Etten Leur te bezoeken. Er is dan een open dag voor alle geïnteresseerden, van 11.00 – 15.30 uur.

In het Van Osch Museum  zijn (gereviseerde) stoommachines, stoomtractoren, scheepsmotoren van bouwjaar 1886 tot 1960 te zien. Tijdens de open dag zijn ze ook allemaal in werking! In het museum tref je ook draaibanken uit 1870 en 1900 en oude vooroorlogse werktuigen.

Naast de oude objecten afkomstig uit eigen bedrijfshistorie bezit het museum een aantal indrukwekkende stoommachines. Deze zijn allemaal hobbymatig gereviseerd. Een voorbeeld is de Mobile Stoommachine die in twee jaar tijd volledig is gedemonteerd, gereinigd, doorgemeten en weer opgebouwd.  Het resultaat is een totaal opgeknapte en werkende stoommachine van ruim een eeuw oud!

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om een bezoek te brengen aan de open dag. De toegang is gratis. 

 

Alle data