Streekmuseum Etten+Leur

Het Streekmuseum Etten+Leur (de nieuwe naam van museum Jan uten Houte) is gevestigd in het centrum van Etten-Leur in het St. Paulushofje uit 1681. Er is een collectie van allerlei gebruiksvoorwerpen uit de regio uit de afgelopen 150 jaar. Bijzonder is het kastaltaar uit de achttiende eeuw. In het museum bevindt zich ook een boerenkamer, die u rechtstreeks terugbrengt naar de tijd die Vincent van Gogh in 1881 doorbracht in Etten-Leur en waar hij zijn eerste tekeningen van de boerenbevolking maakte. De nieuwste aanwinst is een ruimte geheel gewijd aan de eerste keer dat er, op 27 juni 1909, een gemotoriseerd vliegtuig vloog in ons land op de heide bij Etten-Leur. Actieve gidsen leiden u met veel kennis en enthousiasme rond. Het museum is voorzien van een lift. Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang. Lees verder

Het Streekmuseum Etten+Leur (de nieuwe naam van museum Jan uten Houte) is gevestigd in het centrum van Etten-Leur in het St. Paulushofje uit 1681. Er is een collectie van allerlei gebruiksvoorwerpen uit de regio uit de afgelopen 150 jaar. Bijzonder is het kastaltaar uit de achttiende eeuw.

In het museum bevindt zich ook een boerenkamer, die u rechtstreeks terugbrengt naar de tijd die Vincent van Gogh in 1881 doorbracht in Etten-Leur en waar hij zijn eerste tekeningen van de boerenbevolking maakte.

De nieuwste aanwinst is een ruimte geheel gewijd aan de eerste keer dat er, op 27 juni 1909, een gemotoriseerd vliegtuig vloog in ons land op de heide bij Etten-Leur. 


Actieve gidsen leiden u met veel kennis en enthousiasme rond. Het museum is voorzien van een lift.


Bezitters van de Museumkaart hebben gratis toegang.