Museum Jan uten Houte

Markt 53, Etten-Leur

4/ 5

Museum in het historische en pittoreske Sint Paulushofje uit 1681 aan de Markt. Lees verder

Museum in een bijzonder hofje met allerlei gebruiksvoorwerpen uit de regio uit de afgelopen 150 jaar. Bijzonder is het kastaltaar uit de achttiende eeuw en de dressoir uit de zeventiende eeuw. Bijzonder actieve gidsen die je met veel kennis en enthousiasme rondleiden. De nieuwste aanwinst is een ruimte geheel gewijd aan de eerste keer dat er een vliegtuig vloog in ons land op 27 juni 1909. 

 In het museum bevindt zich ook een boerenkamer, die u rechtstreeks terugbrengt naar de tijd die Vincent van Gogh doorbracht in Etten-Leur en zijn eerste tekeningen van de boerenbevolking maakte.

Openingstijden
Woensdag-, donderdag- vrijdag- en zaterdagmiddag van 13.00 -17.00 uur. Voor bezoek op andere tijdstippen en dagen kan contact worden opgenomen via info@janutenhoute.nl dan wel via 076-5034244.

In april 2017 wordt een wisselexpositie geopend die vertelt over de achtergrond van de straatnamen in onze Etten-Leur

 Extra openingstijden zie website.

Reviews

Piet Paantjens

Bijzonder heemkundig museum waarin je ervaart hoe de bevolking van Etten en Leur in de eerste helft van de vorige eeuw werkte en leefde. Heel bijzonder is volgens kenners de zeventien eeuwse altaarkast. Uniek in ons Nederland. Binnenkort wordt de expositie over de Eerste Gemotoriseerde Vlucht boven Nederland in 1909 geopend.