De allereerste Ettense asperges op je bord?

Boer Sweep van De Santspuy heeft de allereerste asperges van het jaar geoogst. Asperges, nog voor Pasen... gekker moet het niet worden.Traditiegetrouw is Restaurant De Zwaan in Etten-Leur de eerste (en misschien ook wel de beste) plek om dit witte goud te proeven. 

Eveneens traditiegetrouw worden de eerste asperges op een bijzondere manier op de Markt in Etten-Leur bezorgd. 
Elk jaar verzinnen ze bij De Zwaan een ludieke manier om de asperges van De Santspuy naar De Zwaan te krijgen. Voorgaande jaren gebeurde dat bijvoorbeeld per helikopter, luchtballon, Formule 1 wagen, of - vorig jaar - per drone. Dat ging even anders dan gepland, maar spectaculair was het wel en Etten-Leur was weer even landelijk nieuws, internationaal nieuws zelfs.

Ook dit jaar was er weer een ‘stunt’ bedacht. Eind van de middag arriveerde de eerste kilo asperges per zwaar beveiligde geldwagen op de Markt. Het bijzondere transport van ‘het Ettense goud' werd bewaakt door burgemeester Heleen van Rijnbach-de Groot, Gilbert Sweep van De Santspuy en Roland Peijnenburg van De Zwaan. Ondanks alle veiligheidsmaatregelen werd de eerste kilo asperges gegijzeld door de fietsers van Team Naalden naar de top.  Ze waren gewapend met vliegenmeppers en pollepels. Op 1 juni fietsen zij Alpe d’Huzes, in de strijd tegen kanker.

De 'Ettense Nieuwe' komt dus als eerste op je bordje bij De Zwaan, in heerlijke menu’s en à la carte.
Het allereerste bord asperges zal vanavond geveild worden ten bate van de giro 555-actie (Help de slachtoffers van de hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan). Ook Team Naalden kan rekenen op een bijdrage.

Reserveer tijdig via www.restaurant-dezwaan.nl of 076 5012696.