Dumoulin in profwielerronde Etten-Leur?

Staat Tom Dumoulin deze zomer in Etten-Leur (Profwielerronde) of in Breda (Binck Bank Tour) aan de start van een wielerwedstrijd? Die vraag wordt binnenkort beantwoord.  De organisatie van de Profwielerronde in Etten-Leur haalt de kersverse winnaar van de Giro dolgraag naar West-Brabant, maar als Dumoulin besluit de Binck Bank Tour (nieuwe naam van de Eneco Tour) te rijden, dan komt hij zeker niet naar Etten-Leur. 

,,We hebben net contact gehad met zijn management. Dumoulin zou de Binck Bank Tour rijden, maar we hebben begrepen dat zijn programma wordt omgegooid. Dat biedt mogelijk kansen voor ons. De Binck Bank Tour eindigt op zondag 13 augustus, dezelfde dag als onze Profronde, dus dat gaat niet samen. Maar als hij die ronde niet rijdt, is de kans heel groot dat Dumoulin bij ons start. De kosten zullen in ieder geval niet het probleem zijn. Het ligt puur aan zijn programma. Het management heeft ons beloofd dat daar eind deze of begin volgende week duidelijkheid over is. Afwachten dus", meldt Ronnie Buiks, voorzitter van de Profwielerronde. 

Buiks en zijn mensen hebben de ambitie zoveel mogelijk truien naar Etten-Leur te halen. Niet alleen het roze uit Italië, maar ook de wereldkampioen en de winnaar van zowel de gele als de groene trui uit de Tour de France. ,,Dumoulin zou na zijn historische zege natuurlijk fantastisch zijn, maar we zijn bijvoorbeeld ook bezig met Peter Sagan; een echte publiekstrekker."

De profwielerronde van Etten-Leur is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot Beste Wielercriterium van Nederland!

Mocht de Tom Dumoulin alsnog de Binck Bank Tour rijden, dan is hij alsnog te bewonderen in West-Brabant. De ploegenpresentatie van deze meerdaagse wedstrijd is op zondag 6 augustus in Breda en de eerste rit op maandag 7 augustus start eveneens in deze stad. De laatste etappe op zondag 13 augustus is ook in de buurt. De wielrenners beginnen dan in het Belgische Essen en rijden vervolgens naar Geraardsbergen. 

(bron: BNDeStem)

Dumoulin won onlangs de 100e Giro d'Italia. De 26-jarige tijdritmachine uit Maastricht schreef daarmee geschiedenis.