Eerste editie Brabants Lach & Lied Festival in Nieuwe Nobelaer op 27 oktober!

PERSBERICHT

Eerste editie Brabants Lach & Lied Festival in Nieuwe Nobelaer op 27 oktober! 

Een avond Brabantse gezelligheid, met diverse optredens van bekende artiesten uit Etten-Leur en omgeving; dat is het Brabantse Lach & Lied festival. Op het podium staan o.a. veelzijdig muzikant Theo Wouters, troubadour Pieter van Dijck, tonprater Ronnie Buiks, Cabaret van Zolder en zangkoor ODI. De avond wordt gepresenteerd en afgesloten door Cor Swanenberg, bekend van o.a. omroep Brabant. Kaarten kosten slechts 10,00 euro incl. hapje en drankje en zijn verkrijgbaar op www.nieuwenobelaer.nl

Divers programma in Brabants dialect

Gezelligheid, warmte en ook een zekere nuchterheid: Brabant ten voeten uit!

Tonprater Ronnie Buiks, bekend in Etten-Leur en omstreken, vertolkt zijn hilarische en Brabantse wijsheden. De uitspraak: “Brabanders hebben vaak de lach aan hun kont hangen” zal hij zeker eer aan doen. Brabantse troubadour Pieter van Dijck, alsook componist, acteur en docent bij Nieuwe Nobelaer brengt  op zijn eigen en zeer herkenbare wijze verhalen met een boodschap. Sfeervolle Brabantse levensliederen worden gezongen door zangkoor ODI uit Etten-Leur en chansonnière Annelieke Merx uit Erp.  Accordeonist/zanger Henk Verhagen zingt traditionele Brabantse en Vlaamse liederen. Het programma wordt afgewisseld met sketches van Cabaret van Zolder, onder de artistieke begeleiding van Theo Wouters.

Presentatie en afsluiting in handen van Cor Swanenberg

Cor Swanenberg is al jaren bezig met het vastleggen en levend houden van het Brabants dialect. Al meer dan dertig jaar publiceert hij boeken, produceert hij lp's en cd's, schrijft hij radiocolumns, geeft hij lezingen, voordrachten en recitals. Niemand in de provincie kan bogen op zo'n langdurige, constante en intensieve inspanning voor het Brabants dialect.

Brabants Lach & Lied Festival - Theo Wouters, Pieter van Dijck, Ronnie Buiks, Cor Swanenberg e.a.    
Nieuwe Nobelaer Etten-Leur
vrij 27 okt. – 19:30 uur - € 10,00
www.nieuwenobelaer.nl