Nationale Voorleesdagen in Nieuwe Nobelaer

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest   of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op de woordenschat, het levert knusse en gezellige momenten op en stimuleert de fantasie. Bij De Nationale Voorleesdagen 2017 staat dit jaar het Prentenboek van het Jaar ‘De Kleine Walvis’ centraal.
Kinderen zijn van harte welkom om aan te schuiven bij ‘Voorlezen met muziek’ voor peuters en kleuters ieder dag van 30 januari tot en met 3 februari om 10.30 uur in de bibliotheek. Natuurlijk zijn alle ouders, verzorgers, opa’s en oma’s ook van harte welkom! Inschrijven voor deze gratis activiteit is niet nodig.

Prentenboek van het Jaar ‘De Kleine Walvis’, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, is verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Het boek gaat over Boy die met zijn vader en zes katten in een klein vissershuisje woont. Na een stormachtige nacht vindt hij een jonge walvis op het strand. Dat is het begin van een bijzondere vriendschap…

Voorlezen
De campagne Nationale Voorleesdagen richt zich op het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Daarbij wordt specifiek gericht op ouders van kinderen van nul tot zes jaar, met als doel het stimuleren van voorlezen aan baby’s, peuters en kleuters. Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt taalgevoel en bezorgt plezier aan kinderen én ouders. Recent onderzoek onderschrijft het belang van voorlezen aan jonge kinderen voor hun latere schoolcarrière. Kom dus ook naar dit voorleesfeest! Luister, beleef, dans en zing met ons mee!

Lidmaatschap
Als je je peuter tijdens de Nationale Voorleesdagen inschrijft als lid van de bibliotheek, ontvang je een lief welkomstcadeautje (zolang de voorraad strekt): een vingerpoppetje van ‘De Kleine Walvis’. Bibliotheeklidmaatschap voor kinderen is gratis tot 18 jaar, en je kind kan direct zijn lievelingsboek lenen!

Happy Hippo
Op woensdag 1 februari, 11.00 uur wordt het startsein gegeven voor een speciale inzamelingsactie voor gebruikte lees- en prentenboeken. Deze boeken worden ingezameld voor de stichting Happy Hippo. Deze organisatie maakt in samenwerking met de voedselbank Breda dozen met noodspulletjes voor kinderen uit heel West-Brabant in de crisisopvang, die in aanraking zijn gekomen met huiselijk geweld. Voor deze kinderen die hals overkop moesten vluchten zijn dozen samengesteld met  spelletjes, knutselspullen,  dekentjes, een knuffel,  een tandenborstel, ondergoed, een dagboek én ook (gebruikte) leesboekjes. Vanuit Nieuwe Nobelaer bibliotheek zetten wij ons in voor het verzamelen van gebruikte lees- en prentenboekjes voor kinderen tot 12 jaar.
Kom dus uw kinder- en prentenboeken, die niet meer gelezen worden vanaf 1 februari inleveren bij Nieuwe Nobelaer bibliotheek.