Nieuwe Nobelaer presenteert met trots kraakvers aanbod seizoen

Nieuwe Nobelaer staat voor cultuur. Professionele  theatervoorstellingen, cursussen in dans, theater,muziek en beeldend, boeken, lessen in de Nederlandse taal, cultuuronderwijs op alle scholen in Etten-Leur en Zundert, eigen producties zoals het Brabants Lach & Lied festival en evenementen waar veel mensen uit de gemeente samenkomen: carnaval, sinterklaas en de traditionele nieuwjaarsreceptie samen met de gemeente Etten-Leur. Uitstekend seizoen 16-17

Nieuwe Nobelaer beleefde een uitstekend seizoen 2016-2017. De bezoekcijfers bij het podiumprogramma zijn sinds 2014-2015 met 30% gestegen naar bijna 20.000 bezoekers. Deze stijging zit vooral in het bezoek aan amateurproducties, eigen producties zoals de previewavond en kerstspecial en de genres  toneel, dans en cabaret. Bij de bibliotheek was tevens een lichte stijging te zien van het aantal jeugdleden en het aantal activiteiten dat vanuit de bibliotheek werd georganiseerd steeg fors, met onder andere de introductie van het taalhuis. Ook het aantal bereikte leerlingen in het onderwijs is gestegen met 5%. Dit is onder andere te danken aan een gevarieerder aanbod cursussen en lessen en het succesvolle eyecatcher project voor de nieuwbouw dat onder alle basisscholen uitgezet is. De samenwerking met maatschappelijke organisaties zoals de voedselbank, regenboogvlag en stichting leergeld is geïntensiveerd. Tot besluit steeg het bezoekersaantal aan de carnavalsfeesten met 10%. Nieuwe brochure

De programmering voor het nieuwe seizoen 2017-2018 is vrijdag gepresenteerd en is nu voor iedereen te zien op www.nieuwenobelaer.nl. Reserveren voor voorstellingen, cursussen en lessen kan vanaf maandag 15 mei a.s. De gloednieuwe brochure is in een recordoplage van 35.000 exemplaren gedrukt en wordt in de week van 15 mei o.a. huis aan huis verspreidt in Etten-Leur, Hoeven, Prinsenbeek, Rijsbergen en Zevenbergen. Kunsteducatie

Het aanbod kunsteducatie is komend seizoen flink uitgebreid. Nieuw zijn o.a. de proeftuinen schilderen en tekenen, waarbij leerlingen in korte of langere trajecten kunnen kennismaken met verschillende stijlen en technieken. Dansliefhebbers komen in beweging tijdens showmusicaldans, klassiek ballet of ervaren juist rust tijdens Tai Chi & Qigong. Klassiekers als individuele muziekles en theaterspellessen zijn uiteraard gebleven in het aanbod. Een blik werpen op al het moois in de omgeving kan tijdens de nieuwe lessen urban stadsfotografie. De cursus Kunstkijken voor beginners is tevens uitermate geschikt om een beeld te vormen van omringende kunst  en daarover in gesprek te gaan met andere geïnteresseerde cursisten.

Podiumprogramma

Het podiumprogramma omvat in seizoen 2017-2018 meer dan 75 professionele theater-voorstellingen en concerten. Grote namen zoals Tineke Schouten, Karin Bloemen, Frans Bauer en Jandino maken hun opwachting in Etten-Leur. Daarnaast biedt Nieuwe Nobelaer wederom een podium aan lokale groepen met voorstellingen van o.a. Max Mini, Theatergroep Josjes, Cabaret Van Zolder en Onvermeidelijk. Ook komt er een tweede editie van de Kerstspecial, waarbij lokaal talent zorgt voor een onvergetelijke, feestelijke middag.

Bijzonder is het musical en show aanbod. Het is Nieuwe Nobelaer gelukt grote titels vast te leggen, zoals Sweeney Todd, met Reneé van Kooten en Vera Mann, Liesbeth de Musical met Renée van Wegberg, From Sammy with Love met Stanley Burleson en Freek Bartels en The Full Monty met o.a. Joey Ferre. Spektakel komt er van The Ruggeds, dé absolute wereldtop van breakdancers. De DDF Crew doet er nog een schepje bovenop. De winnaar van Hollands Got Talent laat zien dat touwtje springen niet voor watjes is!

Muziekliefhebbers halen hun hart op tijdens theaterconcerten van The Kik, The Dutch Eagles en I’m a Soulman met Steffen Morrison (TVOH). Daarnaast presenteert Poppodium diverse concerten van lokaal talent en staat de Rock and Roll Kerstshow weer op de agenda. Ook valt er genoeg te lachen met cabaret door o.a. Mark van de Veerdonk, Rob Scheepers, Christel de Laat en Ernest Beuving en zijn Bende. En geniet van Brabantse gezelligheid tijdens het Brabants Lach en Liedfestival!

Een gevarieerd aanbod op maat voor kinderen mag ook niet ontbreken. De allerkleinsten kunnen uitzien naar o.a. Het Zandkasteel (3+), Fien & Teun (2+) en het vieren van de verjaardag van Sinterklaas met Ernst, Bobbie en de rest. Voor de grotere avonturiers is er het mysterie van De Grotten van Grok M’ghar (6+) en de spannende avonturen van Dummie de Mummie (9+).

De verbinding met de bibliotheek wordt gezocht met voorstellingen van Abdelkader Benali en Lavinia Meijer, Ma door Eric Corton naar het boek van Hugo Borst, Hendrik Groen met Beau Schneider  en een nieuwe productie over Anne Frank, Het Achterhuis met o.a. Hajo Bruins, Cees Geel en Oda Spelbos.

Nieuwe Nobelaer biedt haar gasten graag het allerbeste. Wanneer dat niet in Etten-Leur te programmeren is, brengt zij haar gasten er graag heen! In dat kader wordt er in het najaar een volledig verzorgde busreis naar The Lion King in Scheveningen georganiseerd. Ook maakt Nieuwe Nobelaer theater graag toegankelijk voor iedereen. Dat bewijst de eerste deelname aan het landelijke Theaterweekend. Op 26,27 en 28 januari zijn alle voorstellingen te bezoeken voor slechts € 10,00 per persoon.

Reserveren

www.nieuwenobelaer.nl
tel. 076-5045200

balie: ma t/m vr 09.00 – 20.30 uur
, za 11.00 - 16.00 uur, zo gesloten