30-jarige band De Kinkels ontvangt de Justus de Nobelaer-prijs

Etten-Leur, 14 april 2024 - Gisteravond vierde Etten-Leurse trots, De Kinkels, het 30-jarig bestand van de band. In de grote zaal van De Nobelaer kwamen ruim 500 muziekliefhebbers samen om het 30-jarig bestaan van de band te vieren, een avond doordrenkt met nostalgie, energie en vooral veel muzikaliteit. Voor aanvang van het jubileumconcert werd de band door De Nobelaer Poppodium in het zonnetje gezet. Uit handen van Mart Dirckx (voorzitter Raad van Toezicht De Nobelaer) en John van Rijsbergen (Poppodium) ontvingen De Kinkels de Justus de Nobelaer-prijs als erkenning voor hun bijdrage aan het lokale cultuurerfgoed.

Voor aanvang van het concert werd de band verrast met de uitreiking van de Justus de Nobelaer-prijs. Deze prijs wordt sinds de jaren tachtig uitgereikt aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor het culturele leven van Etten-Leur. Het juryrapport prees de band voor hun vastberadenheid, vakmanschap en diepgewortelde band met het publiek. De Kinkels zijn lokaal geliefd en hebben een positieve invloed gehad op het culturele leven van Etten-Leur. Het 30-jarig jubileum is een mijlpaal die gevierd moet worden en het toekennen van de Justus de Nobelaer-prijs is een passende erkenning voor hun bijdrage aan het lokale cultuurerfgoed.

Tjeerd Mijzen, Kinkel van het eerste uur, uitte namens de band hun dankbaarheid voor de eer: "Dit hadden we dertig jaar geleden niet kunnen bedenken. We voelen ons vereerd om deze prijs te mogen ontvangen." Hij benadrukte ook de waarde van de samenwerking met Poppodium en De Nobelaer, waarbij ze samen het gemeenschappelijk belang dienen en zo het culturele leven van de stad verrijken.

Uit het juryrapport: “𝘋𝘦 𝘒𝘪𝘯𝘬𝘦𝘭𝘴 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘯𝘪𝘦𝘵 𝘢𝘭𝘭𝘦𝘦𝘯 𝘭𝘰𝘬𝘢𝘭𝘦 𝘣𝘦𝘬𝘦𝘯𝘥𝘩𝘦𝘪𝘥 𝘷𝘦𝘳𝘸𝘰𝘳𝘷𝘦𝘯, 𝘮𝘢𝘢𝘳 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘰𝘰𝘬 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘦𝘧 𝘣𝘪𝘫𝘨𝘦𝘥𝘳𝘢𝘨𝘦𝘯 𝘢𝘢𝘯 𝘩𝘦𝘵 𝘤𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘦𝘭𝘦 𝘭𝘦𝘷𝘦𝘯 𝘷𝘢𝘯 𝘌𝘵𝘵𝘦𝘯-𝘓𝘦𝘶𝘳, 𝘮𝘦𝘵 𝘯𝘢𝘮𝘦 𝘵𝘪𝘫𝘥𝘦𝘯𝘴 𝘤𝘢𝘳𝘯𝘢𝘷𝘢𝘭. 𝘡𝘦 𝘩𝘦𝘣𝘣𝘦𝘯 𝘮𝘦𝘵 𝘩𝘶𝘯 𝘮𝘶𝘻𝘪𝘬𝘢𝘭𝘦 𝘰𝘮𝘭𝘪𝘫𝘴𝘵𝘪𝘯𝘨 𝘦𝘦𝘯 𝘣𝘭𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘢𝘤𝘵 𝘨𝘦𝘩𝘢𝘥 𝘰𝘱 𝘥𝘦 𝘨𝘦𝘮𝘦𝘦𝘯𝘴𝘤𝘩𝘢𝘱.”