Exlusief in de Etten-Leur City Shop: Van Gogh eCoffeecups

Limited Edition Ecoffee Cup Van Gogh! Haal voortaan koffie in je eigen iconische koffiebeker. Milieuvriendelijke beker op basis van houtvezel met verwijderbare siliconen deksel en hoes. Na gebruik stop je ‘m eenvoudig in de vaatwasser en gebruik je de beker opnieuw en opnieuw…

*400 ml of 350 ml
*Op basis van houtvezels
*Van Goghs grootste werken

Ecoffee Cup en het Van Gogh Museum bundelden hun krachten om het bewustzijn van wegwerpafval te vergroten, door de schoonheid van Vincent van Gogh zijn meest iconische werken. De prachtige kleurrijke herbruikbare koffiebekers van de Van Gogh Museum Collection beelden Vincents werk af.

"Sinds we begonnen, is onze missie eenvoudig geweest en Vincent zelf zei dat grote dingen worden gedaan door een reeks kleine dingen bij elkaar te brengen. Dus als 2 miljoen mensen ervoor zouden kiezen om slechts één keer per week te hergebruiken, zouden we elk jaar maar liefst 104 miljoen kopjes besparen op de vuilnisbelt."
– David McLagan, Ecoffee Cup Brand Director.

Zeg nee tegen single-use koffiebekers en JA! tegen een herbruikbare koffiebeker

Er zijn veel alarmerende statistieken over single-use koffiebekers (bedoeld voor eenmalig gebruik): van krachtige krantenkoppen die benadrukken dat er wereldwijd elk jaar meer dan 300 miljard bekertjes worden gebruikt voor afhaaldrankjes, tot de ontnuchterende statistiek dat minder dan twee procent wordt gerecycled. En COVID heeft deze cijfers alleen maar erger gemaakt.

Een boodschap die consistent blijft, is dat 98% van de wegwerpbekers die we weggooien op de vuilnisbelt en uiteindelijk in onze oceanen belanden. Recycling is niet de oplossing. Tenzij we ons gedrag nu veranderen, wordt het probleem alleen maar erger.

Gedragsverandering is niet iets dat van de ene op de andere dag gebeurt, maar we moeten allemaal ergens beginnen, dus om je op weg te helpen bieden we een hele reeks aan herbruikbare koffiebekers aan zoals de Ecoffee Cup die beschikbaar is in Large (400ml) en Medium (340ml).


Ecoffee Cup, dé koffiebeker

De Ecoffee Cup heeft een nieuw en handig ‘no-drip’ siliconendeksel die je kunt afsluiten. De iconische koffiebeker voor onderweg of op kantoor. Past in bijna elke bekerhouder in de auto. 

*Siliconen deksel en grip: Silica (zand), zuurstof, latexvrij, ftalatevrij
*Hoogte met deksel 14,5 cm, diameter 8,5 cm, inhoud 400ml (14oz)
*Hoogte 10,5 cm, diameter 8,5 cm, inhoud 340ml (12oz)
*Vaatwasmachinebestendig (eco stand), bij voorkeur op het bovenste rek
* Het deksel is afsluitbaar met een dopje, zodat een onverwachte beweging of omstoten niet meteen leidt tot een nat bureau. De koffiebeker is minder geschikt om in een tas mee te nemen, omdat de deksel een drinkgaatje heeft. Kijk voor een 100% lekvrije koffiebeker/thermosbeker naar de Tulper Tumbler, Klean Kanteen TKWide of de Circular Cup.

Voedselveilig en eerlijk geproduceerd

Ecoffee Cup bekers zijn gemaakt van natuurlijke houtvezels, maismeel, plantaardige hars uit soja, Aloë Vera en bevatten minder dan 2% Melamine als bindmiddel. Ze voldoen aan alle strenge Europese voedselveiligheidsnormen die gesteld zijn door de EFSA. Alle bekers worden volgens de producent onder eerlijke en veilige werkomstandigheden in China geproduceerd; de Sedex-certificering garandeert dit.

Ter ere van de 50ste verjaardag van het Van Gogh Museum hebben we nu ook 2 nieuwe modellen (beperkt) beschikbaar:

Lokale horeca Etten-Leur maakt een punt

De Van Gogh eCoffeecups zijn verkrijgbaar in de Etten-LeurCityShop op Markt 4. Er is een mooie samenwerking tot stand gebracht met enkele lokale horecazaken. Kom je met een van de Van Gogh eCoffeecups bij Restaurant Havenhuis, Hotel Café Restaurant Het Witte Paard, Bistro Vincents of Recreatiebedrijf De Menmoerhoeve, dan krijg je 50 cent korting op je koffie (of thee) uit deze beker!
Een verstandig staaltje samenwerking.