Nieuwe hotspot in Etten-Leur opent op 6 oktober: Restaurant Stroming

Dit zou zomaar een nieuwe hotspot in Etten-Leur kunnen worden...

Op de plek waar voorheen café-restaurant In Den Molen gevestigd was, wordt al enkele maanden hard gewerkt. 

Het initiatief werd enkele maanden geleden al op ons promotieplatform Etten-Leur City App aangekondigd en nu gunt mede-eigenaar Bas Remie ons een nieuwe primeur, namelijk de naam van het nieuwe restaurant: 'Stroming'.

Wauw! Wat een prachtige naam, die met een moderne twist ook recht doet aan de locatie.  Het nieuwe restaurant ligt ingeklemd tussen de monumentale Zwartenbergse Molen, de Zevenbergseweg én de Leurse Vaart. Een naam ook die verklapt dat je op deze locatie de nodige beweging en dynamiek kunt verwachten. "Dat klopt!", zegt Remie. "Het wordt een plek waar veel te beleven valt."

Bas Remie runt de zaak samen met zijn compagnon Freek Sprangers. De twee Bredase horecaondernemers zijn ook de namen achter café-restaurant De Botanist aan de Tolbrugstraat in Breda en craftbeercafé Mr. Barley aan de Haven in Breda én strandpaviljoen De Botanist aan Zee in Koudekerke. De twee hebben dus wel iets met water...

In juli 2022 sloot In Den Molen, dat vier generaties van één familie was geweest, de deuren. De zaak werd verkocht aan enkele investeerders. Freek Sprangers en Bas Remie zijn de exploitanten.

De plannen van de twee heren zijn ambitieus: een complete nieuwe horecazaak, met behoud van het monumentale (voorste) deel van het gebouw. Behalve een restaurant en serre komt er ook een feestzaal, met terras. 

Aan de achterkant, tegen het water en waar de vorige eigenaren hun eigen achtertuin hadden, komt een tweede terras. "Dit wordt ruim opgezet en er komt ook een speeltuin met natuurlijke elementen bij.

Het restaurant krijgt ‘een toegankelijke kaart’, waar onder meer shared dining-gerechten uit diverse wereldkeukens op zullen staan. "Remie: We zijn er voor alle doelgroepen. Er komt ook een apart kindermenu." Je kunt hier straks terecht voor een evenement, een feest, een diner, borrel, lunch en uiteraard een heerlijke koffie met een stuk appeltaart.

De opening van 'Stroming' in Etten-Leur is op vrijdag 6 oktober.
Het restaurant zal dagelijks geopend zijn van 11.00 - 01.00 uur
en in de weekenden tot 02.00 uur.

Al met al krijgt deze mooie locatie in Etten-Leur dus een flinke metamorfose. Remie: "Eigenlijk doen we dit in twee stappen. Volgend voorjaar hopen we een aanlegsteiger te realiseren. Voor nog meer waterbeleving. Ook zijn er nog twee twee Jeu de boules banen voorzien."

Een nieuwe hotspot in Etten-Leur? Zou zomaar kunnen...